Filet ze szpinakiem z frytkami z batatów i koperkowy serek wiejski

Składniki

  • Filet z piersi kurczaka – 100g
  • Garść szpinaku – 50g
  • Oliwa z oliwek – 1 łyżeczka
  • Bataty – 1 szt.
  • Pomidor – 1 szt.
  • Serek wiejski – 1 opakowanie
  • Koperek
  • Słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie, sol i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Bataty obierz ze skórki, pokrój, skrop oliwa i dopraw z ulubionymi ziołami (u mnie papryka ostra, słodka i zioła prowansalskie)
  2. Filet z kurczaka oczyść, ponacinaj kieszonki o włóz szpinak w kieszonki.
  3. Filet z kurczaka i bataty wstaw do piekarnika na 180 stopni na ok 30 min.
  4. Serek wiejski wymieszaj ze skrojonym koperkiem, solą i pieprzem. Opcjonalnie możesz dodać czosnek

Smacznego 🙂