Składniki
- Pomidory z puszki (krojone) – 240g
- Korzeń pietruszki – 1 szt.
- Ser typu „Feta” – 100g
- Makaron penne (pełnoziarnisty) – 100g
- Cebula – 1 szt.
- Marchew – 1 szt.
- Soczewica czerwona – 100g
- Liście pietruszki – 10g
- Papryka słodka i wędzona – 1 łyżeczka
- Oliwa z oliwek – 10g
- Oregano suszone – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania
- Makaron ugotuj wg. instrukcji na opakowaniu
- Cebulę, pietruszkę , marchewkę, pokrój w kostkę i usmaż na oliwie ok. 5 min. Przypraw do smaku
- Dodaj soczewicę. Zalej pomidorami z puszki i dodaj ok. 250 ml wody.
- Gotuj aż soczewica zmięknie.
- Połącz makaron z sosem, posyp fetą i pietruszką