Składniki
- Jajka – 3 szt.
- Szpinak – garść
- Pomidory koktajlowe – 5 szt.
- Cebula – 1 szt.
- Tarty ser mozarella – 30g
- Oliwa – 5 ml
- Koncentrat pomidorowy – 2 łyżeczki
- Oregano, sól i pieprz
Sposób przygotowania
- Cebulę obierz i pokrój. Podsmaż na oliwie.
- Pomidorki umyj i przekrój na pół.
- Jajka wbij do miski, zmieszaj widelcem, dodaj sól, pieprz i oregano.
- Usmażoną cebulkę rozłóż równomiernie na patelni, wylej masę jajeczną.
- Smaż pod przykryciem ok 3 min. Można przełożyć na drugą stronę (delikatnie, żeby omlet się nie rozpadł)
- Górę posmaruj koncentratem, dodaj ser, szpinak i pomidorki.
- Smaż jeszcze 3 minuty. Można zjeść z pieczywem
Ilość składników jest przygotowana na jedną porcję – 490 kcal
Czas przygotowania to około 10 minut