Potrawka z nadziewanym gnocchi

Składniki

  • Gnocchi nadziewane mozarellą (dostępne np. w Biedronce) – 400g
  • Szynka gotowana – 100g
  • Cebula – 100g
  • Pieczarki – 200g
  • Pomidory krojone z puszki – 400g
  • Oliwa z oliwek – 10 ml
  • Pietruszka zielona

Sposób przygotowania

  1. Cebulę, szynkę i pieczarki pokrój, wrzuć na oliwę cebulę.
  2. Po chwili dorzuć pokrojone pieczarki i szynkę.
  3. Wlej pomidory z puszki i dodaj nadziewane gnocchi.
  4. Danie przykryj pokrywką, pozostaw na kilka minut, aby gnocchi się ugotowało.
  5. Gotowe danie posyp świeżą pietruszką bądź bazylią.

Ilość składników jest przygotowana na dwie porcje. Jedna porcja ma 515 kcal.
Czas przygotowania to około 20 minut.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.