Waniliowe naleśniki z wiśniami

Ciasto naleśnikowe

  • Woda gazowana – 50 ml
  • Mleko – 90 ml
  • Mąka żytnia typ 2000 – 50g
  • Jajko – 1 szt.
  • Odrobina oliwy

Nadzienie

  • Skyr waniliowy Piątnica – 1 opakowanie
  • Mrożone wiśnie – 100g
  • Siemie lniane – 15g
  • Ksylitol/Erytrytol – 1 łyżeczka

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy ze sobą dokładnie.
  2. Smażyny bez tłuszczu na patelni.
  3. W czasie smażenia rozmrażamy wiśnie w rondelku z odrobiną wody i ksylitolem/erytrytolem
  4. Gotowe naleśniki smarujemy skyrem, dodajemy siemię lniane i wiśnie.

Ilość składników jest przygotowana na 2 porcje – 575 kcal.
Czas przygotowania to około 20 minut.

Smacznego 🙂