Waniliowe naleśniki z wiśniami
Ciasto naleśnikowe
- Woda gazowana – 50 ml
- Mleko – 90 ml
- Mąka żytnia typ 2000 – 50g
- Jajko – 1 szt.
- Odrobina oliwy
Nadzienie
- Skyr waniliowy Piątnica – 1 opakowanie
- Mrożone wiśnie – 100g
- Siemie lniane – 15g
- Ksylitol/Erytrytol – 1 łyżeczka
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy ze sobą dokładnie.
- Smażyny bez tłuszczu na patelni.
- W czasie smażenia rozmrażamy wiśnie w rondelku z odrobiną wody i ksylitolem/erytrytolem
- Gotowe naleśniki smarujemy skyrem, dodajemy siemię lniane i wiśnie.
Ilość składników jest przygotowana na 2 porcje – 575 kcal.
Czas przygotowania to około 20 minut.